Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@04:44:19 GMT

سکه طلا در يکسال 92 درصد سود به جيب خريداران ريخت

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۲۲۰۱

سکه طلا در يکسال 92 درصد سود به جيب خريداران ريخت

خبرگزاري آريا - سکه طلا در عرض يک‌سال 92 درصد سود به جيب خريداران ريخته است. اگر سود سپرده بانکي را 15 درصد در نظر بگيريم، سکه بيشتر از 6 برابر بهره بانکي، سودآور بوده است.
نقدينه- سکه طلا در عرض يک‌سال 92 درصد سود به جيب خريداران ريخته است. اگر سود سپرده بانکي را 15 درصد در نظر بگيريم، سکه بيشتر از 6 برابر بهره بانکي، سودآور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر قطعه سکه تمام بهار آزادي در آخر فروردين‌ سال گذشته يک‌ميليون و 163 هزار تومان فروخته شده است و قيمت آن روز يکشنبه به دو‌ميليون و 240 هزار تومان يعني چيزي حدود دوبرابر رسيد.
به گزارش خبرگزاري آريا، به اين ترتيب سکه حدود 92 درصد سود سالانه نصيب صاحبانش کرده است. اين موضوع درحالي رخ مي‌دهد که بانک مرکزي براي کنترل بازار طلا و جذب سرمايه سرگردان مردم، سکه را با قيمت‌هاي جذاب دولتي پيش‌فروش کرده است. قيمت سکه در پيش‌فروش يک‌ماهه يک‌ميليون و 590 هزار تومان، در پيش‌فروش سه‌ماهه يک‌ميليون و 540‌هزار تومان و در پيش‌فروش ٦ماهه بانک مرکزي يک‌ميليون و 475‌هزار تومان تعيين شده است.
اين درحالي است که قيمت سکه حراجي بانک مرکزي در پيش‌فروش 9 ماهه يک‌ميليون و 410 هزار تومان، يک‌ساله يک‌ميليون و 350‌هزار تومان، 18ماهه يک‌ميليون و 245‌هزار تومان و 24ماهه يک‌ميليون و 116‌هزار تومان است. اگر قيمت پارسال سکه را درنظر بگيريم، متوجه مي‌شويم بانک مرکزي در حراجي سکه، سکه‌هاي پيش‌فروش يک، ١,٥ و دوساله را با ضرر فروخته است، زيرا قيمت اين سکه‌ها از نرخ پارسال تمام سکه کمتر است. به اين ترتيب تا همين ديروز خريداران سکه پيش‌فروش‌شده حداقل حدود ٦٠٠‌هزار تومان و حداکثر حدود يک‌ميليون و ١٢٠‌ هزار تومان به ازاي هر سکه سود برده‌اند. اگر فرض کنيم التهاب بازار سکه فروکش کند، باز هم خريداران سکه پيش‌فروش‌شده سود لازم را مي‌برند. تحليلگران بازار سکه مي‌گويند در بهترين حالت قيمت سکه در هر‌سال حداقل ١٠‌درصد رشد دارد.
سکه پرسودترين بازار ايران در ٤٠‌ سال گذشته
سکه پرسودترين بازار ٤٠‌سال گذشته ايران بوده است. پارسال «هر قطعه سکه تمام بهار آزادي يک‌ميليون و ١٦٣‌هزار معامله شد» و حالا درست يک‌سال بعد بهاي سکه به ٢‌ميليون و ٢٤٠‌هزار تومان رسيده است. بررسي آمارها نشان مي‌دهد که سرمايه‌گذاران سکه در يک‌سال گذشته بيش از ٩٢‌درصد سود برده‌اند، حال آن‌که سپرده‌گذاران در بهترين شرايط ١٥‌درصد سود نصيب‌شان شده است. با يک حساب کتاب سرانگشتي به خوبي متوجه مي‌شويم که اگر ١١ميليون و ١٦٣‌هزار تومان (معادل قيمت خريد ١٠ عدد سکه در ارديبهشت پارسال) پول خود را در بانک سپرده‌گذاري کرده باشيم، ماهانه تنها ١٧٤‌هزار تومان و در سررسيد سالانه دو‌ميليون و ٨٨‌هزار تومان سود دستمان را مي‌گيرد، حال آن‌که اگر همين ميزان را در بانک بازار طلا و سکه سرمايه‌گذاري کرده بوديد، امروز دست‌کم ١٠‌ميليون و ٨٠٠‌هزار تومان سود به جيب زده‌ايد؛ يعني حدود ٥ برابر سود حاصل از سپرده‌گذاري در بانک.
حدود ٢٥روز است که بازار ارز پليسي شده و خريدوفروش و حتي نگهداري ارز غيرقانوني است. بازار سرمايه هر روز ريزش شاخص‌ها را تجربه مي‌کند و بانک‌ها در بهترين شرايط به سپرده‌گذاران يک‌ساله خود سود ١٥‌درصدي مي‌دهد. حال و روز واحدهاي صنعتي و بنگاه‌هاي توليدي هم که نيازي به تعريف ندارد. آن‌گونه که فعالان اقتصادي مي‌گويند در ايده‌آل‌ترين شرايط واحدهاي صنعتي که اتفاقا صادرات هم دارند، سودي بين ٨ تا ١٠‌درصدي را کسب مي‌کنند. همه اين عوامل در کنار هم به اذعان کارشناسان اقتصادي حاصلي جز پرالتهاب‌شدن بازار طلا نداشته است. سهراب اشرفي تحليلگر بازار ارز اعتقاد دارد که تقاضاي بالاي سکه، واکنشي به نبود دلار چهار‌هزار و ٢٠٠توماني است.
٤١تن ذخيره طلاي بانک مرکزي حراج شد
دو آمار مهم از سوي مسئولان در رابطه با پيش‌خريد سکه ارايه شد. در خبر نخست به گفته دبيرکل بانک مرکزي، در مجموع حدود پنج‌ميليون سکه در بازار پيش‌فروش شده است. از اين تعداد حدود يک‌ميليون آن نيز پيش‌فروش سکه‌هاي يک‌ماهه بوده است. همچنين در خبر دوم نيز اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس‌جمهوري عنوان کرد که اين مقدار سکه تنها از سوي 65‌هزار نفر خريداري شده‌اند، او اشاره کرد که در يک معامله، ٢٥‌هزار سکه از سوي يک‌نفر پيش‌خريد شده است. به اين معني که به‌طور ميانگين هر فرد حدود 77سکه خريده است. تخمين‌ها حاکي از اين است که در مجموع، ارزش کل سکه‌هاي پيش‌فروش‌شده حدود ٧‌هزار‌ميليارد تومان يعني حدود نيم‌درصد از کل نقدينگي بوده است. بررسي‌ها نشان مي‌دهد براي عرضه اين سکه‌ها نياز به حدود 41تن ذخيره طلاست.
نگاهي به وضع بازار سکه در يک‌سال گذشته
قيمت سکه در يک‌سال گذشته، روند پرنوساني را سپري کرد. سکه تمام بهار آزادي که در ابتداي‌ سال يک‌ميليون و ٢٠٦‌هزار تومان قيمت خورده بود، تا مرداد‌ماه نشانه‌اي از يک‌سال پرتلاطم نداشت، اما از اواسط مرداد‌ماه سکه وارد فاز افزايشي شد. با شدت‌گرفتن نوسانات، قيمت سکه تا محدوده يک‌ميليون و ٦٠٠‌هزار تومان در بهمن‌ماه سال گذشته پيش رفت. به عبارتي بازدهي ٣٠‌درصدي را در ٧ماه عايد سرمايه‌گذاران اين حوزه کرد. اين درحالي بود که افزايش قيمت چندان برگرفته از عوامل بنيادي نبود. محاسبات نشان مي‌داد که سکه در‌هاله‌اي از يک حباب فرو رفته است و قطر حباب ايجادشده نيز زياد بود. در آخرين روز آبان، سکه بالاترين حباب چهار‌سال اخير خود را تجربه کرد.
حباب ايجادشده نياز به دخالت سياست‌گذار براي تخليه داشت. بانک مرکزي در آذرماه وارد عمل شد و تصميم به حراج سکه در بانک کارگشايي گرفت. حراج سکه توانست حباب بازار را تخليه و در اوايل بهمن، سکه را به قيمت ذاتي خود نزديک کند. سکه در بهمن بيش از آن‌که با حباب افزايش يابد، از طريق نرخ دلار روند افزايشي را پيش گرفت. در پايان بهمن ماه به يک‌ميليون و ٤٧٠‌هزار تومان رسيد. با نزديک‌شدن به روزهاي پاياني ‌سال قيمت سکه هر روز بيشتر مي‌شد و تا آستانه يک‌ميليون و ٥٨٠‌هزار تومان هم پيش رفت. شايد آن روزها کسي تصور نمي‌کرد که سکه در ٤٥روز سال ٩٧ از مرز دو‌ميليون تومان هم گذر کند. منبع: روزنامه شهروند
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۲۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران از فرارو،ساینا S دنده‌ای جرو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی سایپا به حساب می‌آید و در بازار آزاد به طور متوسط ۴۳۸ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود.

کوئیک GX حدود ۱۰ میلیون بیشتر قیمت دارد و مثل کوئیک SR دنده‌ای، ۴۴۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد. اطلس G که اخیرا راهی بازار شده و خیلی آن‌ها را فیس لیف کوییک می‌دانند، ۵۸۰ میلیون تومان قیمت دارد و شاهین دنده‌ای ۷۶۵ میلیون تومان.

شاهین اتوماتیک هم که گرانقیمت‌ترین سواری داخلی سایپاست، ۸۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 12 اردیبهشت 13 اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403
338 میلیون تومان

338 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401
397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچ‌بک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403
438 میلیون تومان

438 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

448 میلیون تومان
448 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

580 میلیون تومان

580 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2
یک میلیارد و 700 میلیون تومان

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3
یک میلیارد و 900 میلیون تومان

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

765 میلیون تومان

765 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

860 میلیون تومان

860 میلیون تومان


قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال را یکی از گرانقیمت‌ترین سواری‌های داخلی می‌دانیم که به طور متوسط در بازار آزاد یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.

دنا پلاس شش‌دنده ۹۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد و گران‌ترین نسخه تارا که تارا اتوماتیک V ۴ است، یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان ارزش دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما در طرف مقابل جزو ارزان‌ترین سواری‌های صفرکیلومتر ایرانخودرو در بازار است که البته فروشنده‌های آن روی عددی نزدیک ۶۵۸ میلیون دست گذاشته اند.

رانا پلاس نیز ۶۵۰ میلیون تومان و رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ۶۹۰ میلیون معامله می‌شوند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۱۸ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۰ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۵۵ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۳ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۳ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۵۸ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • جدیدترین قیمت شاهین در بازار؛ شاهین کارکرده چند؟
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • آغاز اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره بعد از یکسال
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰